Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky ZPL-5-MP
Název předmětu Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky (ZPL)
Garant kpt. Ing. Jana Švecová, Ph.D.
Katedra Katedra logistiky
Předmět specializace ANO
Předmět profilujícího základu ANO
Teoretický předmět PZ NE
Státní zkouška ANO
Vícesemestrální předmět ANO

Navazující semestry předmětu (ročník/semestr):
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky (4/7)
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky (4/8)
Zabezpečení personálu a infrastruktury logistiky (5/9)
Předmět jiné školy NE
Volitelnost Povinný
Klasifikace Zápočet + Zkouška
Kredity 8
Dop. roč./sem. 5/9
Počet týdnů 14
Celkem (h) Př. Cv. Lab. Sem. Kurzy Praxe Stáže Soustř. Exkurze Terén SP Konzultace PV
Organizace zásobování proviantním materiálem, proviantní náležitosti, povolené úbytky materiálu 6 2 4 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Zásady normování stravy 16 2 12 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Hodnocení rizik, systém kritických bodů HACCP 14 2 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Kvalitativní požadavky na stravování v AČR, tvorba stravovacích plánů, hodnocení výdajů 18 6 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Řízení stravovacích provozů, hygiena stravovacích provozů a jejich technické a technologické vybavení 22 4 16 0 2 0 0 0 0 0 0 0 0 0
Mobilní technické prostředky pro přípravu stravy a přepravu a skladování vody 24 4 12 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0 8
Povinná:
ZAJÍČEK, V., ZELENÁK, M., Hospodaření s materiálem vybraných majetkových uskupení, Brno: Univerzita obrany, 2012. 120 stran,
BEZA, T., Zabezpečení stravování ozbrojených sil České republiky, Brno: Univerzita obrany, 2010. 80 stran,
FIŠERA, M. Gastronomie - vybrané kapitoly, 1. vydání, 2Theta. ISBN 978-80-86380-78-0 . 80 stran
VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii Malé a střední provozovny, 1. vydání, České a slovenské odbor.nakl. 2006. ISBN 80-903401-7-2. 105 s
BOŽEK František a URBAN Rudolf, Management rizika, 1.vydání. Brno: Univerzita obrany, 2008. ISBN 978-80-7231-259-7. 30 s
PHM-4-2, Cisternový automobil. Přepravník na 18 000 litrů, Praha: Federální ministerstvo národní obrany, 1987. 20 s
PHM-4-4, Cisternový automobil. Plnič pozemní motorové techniky na 6 000 litrů PH, Praha: Federální ministerstvo obrany, 1992. 20 s
Prov-1-5 Zabezpečení stravování v Armádě České republiky, Praha: Sekce podpory. 2013. 80 s
Prov-2-2 Příprava stravy u vojsk, Praha: Federální ministerstvo obrany. 1980. 60 s
Normativní výnos MO č. 100/2013, Předpis - Kontrolní systém a kontrola jakosti pohonných hmot a maziv v rezortu Ministerstva obrany, Praha: Ministerstvo obrany, 2013. 40 s
Normativní výnos Ministerstva obrany č. 125/2014 Věstníku Stanovení výstrojních náležitostí a náhrady v penězích, 30 s
NV 406/2004 Sb, o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu. Praha: Ministerstvo obrany 2004. 20 s

Povinná distanční:
Elektronické studijní texty Materiál PHM uložené na Moodle https://moodle.unob.cz/course/view.php?id=819

7. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.

8. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.

9. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.