Logistics Personnel and Infrastructure Support
ZPL-5-MP
Subject | Logistics Personnel and Infrastructure Support (LPS) |
Guarantee |
kpt. Ing. Jana Švecová, Ph.D. |
Department | Department of Logistics |
Specialization | YES |
Profiling subject | YES |
Theory profiling subject | NO |
Final exam | YES |
Multi semestral subject |
YES Following semesters (year/semester) Logistics Personnel and Infrastructure Support (4/7) Logistics Personnel and Infrastructure Support (4/8) Logistics Personnel and Infrastructure Support (5/9) |
Subject is guaranted by other school | NO |
Optionality | Povinný |
Clasification | Zápočet + Zkouška |
Credits | 8 |
Recommended year/semester | 5/9 |
Number of weeks | 14 |
Celkem (h) | Př. | Cv. | Lab. | Sem. | Kurzy | Praxe | Stáže | Soustř. | Exkurze | Terén | SP | Konzultace | PV | |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
Organization of supplies with food material, food elements, allowed material loss | 6 | 2 | 4 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Principles of food norms | 16 | 2 | 12 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Risk assessment, HACCP critical points system | 14 | 2 | 12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Qualitative catering requirements in the ACR, creation of catering plans, evaluation of expenditures | 18 | 6 | 12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Management of catering facilities, catering hygiene and their technical and technological equipment | 22 | 4 | 16 | 0 | 2 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 |
Mobile technical equipment for food preparation and transport and storage of water | 24 | 4 | 12 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 0 | 8 |
Povinná:
ZAJÍČEK, V., ZELENÁK, M., Hospodaření s materiálem vybraných majetkových uskupení, Brno: Univerzita obrany, 2012. 120 stran,
BEZA, T., Zabezpečení stravování ozbrojených sil České republiky, Brno: Univerzita obrany, 2010. 80 stran,
FIŠERA, M. Gastronomie - vybrané kapitoly, 1. vydání, 2Theta. ISBN 978-80-86380-78-0 . 80 stran
VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii Malé a střední provozovny, 1. vydání, České a slovenské odbor.nakl. 2006. ISBN 80-903401-7-2. 105 s
BOŽEK František a URBAN Rudolf, Management rizika, 1.vydání. Brno: Univerzita obrany, 2008. ISBN 978-80-7231-259-7. 30 s
PHM-4-2, Cisternový automobil. Přepravník na 18 000 litrů, Praha: Federální ministerstvo národní obrany, 1987. 20 s
PHM-4-4, Cisternový automobil. Plnič pozemní motorové techniky na 6 000 litrů PH, Praha: Federální ministerstvo obrany, 1992. 20 s
Prov-1-5 Zabezpečení stravování v Armádě České republiky, Praha: Sekce podpory. 2013. 80 s
Prov-2-2 Příprava stravy u vojsk, Praha: Federální ministerstvo obrany. 1980. 60 s
Normativní výnos MO č. 100/2013, Předpis - Kontrolní systém a kontrola jakosti pohonných hmot a maziv v rezortu Ministerstva obrany, Praha: Ministerstvo obrany, 2013. 40 s
Normativní výnos Ministerstva obrany č. 125/2014 Věstníku Stanovení výstrojních náležitostí a náhrady v penězích, 30 s
NV 406/2004 Sb, o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu. Praha: Ministerstvo obrany 2004. 20 s
Povinná distanční:
Elektronické studijní texty Materiál PHM uložené na Moodle https://moodle.unob.cz/course/view.php?id=819
ZAJÍČEK, V., ZELENÁK, M., Hospodaření s materiálem vybraných majetkových uskupení, Brno: Univerzita obrany, 2012. 120 stran,
BEZA, T., Zabezpečení stravování ozbrojených sil České republiky, Brno: Univerzita obrany, 2010. 80 stran,
FIŠERA, M. Gastronomie - vybrané kapitoly, 1. vydání, 2Theta. ISBN 978-80-86380-78-0 . 80 stran
VOLDŘICH, M., JECHOVÁ, M. Bezpečnost pokrmů v gastronomii Malé a střední provozovny, 1. vydání, České a slovenské odbor.nakl. 2006. ISBN 80-903401-7-2. 105 s
BOŽEK František a URBAN Rudolf, Management rizika, 1.vydání. Brno: Univerzita obrany, 2008. ISBN 978-80-7231-259-7. 30 s
PHM-4-2, Cisternový automobil. Přepravník na 18 000 litrů, Praha: Federální ministerstvo národní obrany, 1987. 20 s
PHM-4-4, Cisternový automobil. Plnič pozemní motorové techniky na 6 000 litrů PH, Praha: Federální ministerstvo obrany, 1992. 20 s
Prov-1-5 Zabezpečení stravování v Armádě České republiky, Praha: Sekce podpory. 2013. 80 s
Prov-2-2 Příprava stravy u vojsk, Praha: Federální ministerstvo obrany. 1980. 60 s
Normativní výnos MO č. 100/2013, Předpis - Kontrolní systém a kontrola jakosti pohonných hmot a maziv v rezortu Ministerstva obrany, Praha: Ministerstvo obrany, 2013. 40 s
Normativní výnos Ministerstva obrany č. 125/2014 Věstníku Stanovení výstrojních náležitostí a náhrady v penězích, 30 s
NV 406/2004 Sb, o bližších požadavcích na zajištění bezpečnosti a ochrany zdraví při práci v prostředí s nebezpečím výbuchu. Praha: Ministerstvo obrany 2004. 20 s
Povinná distanční:
Elektronické studijní texty Materiál PHM uložené na Moodle https://moodle.unob.cz/course/view.php?id=819
7. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.
8. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.
9. semestr – zpracování seminární práce a její prezentace, účast na cvičení, absolvování 85 % hodinové dotace předmětu; ústní zkouška.